ÇORUM / İSKİLİP - AZMİMİLLİ İLKOKULU

Mrt

Okulumuzda bu sene  Halime GÜLBAŞ, Tuğba HAYDA, Sibel ŞİMŞEK ve Züleyha ÜNGAN öğretmenlerimizin enmekleri ile uygulamaya başladığımız HArREZMİ EĞİTİM MODELİ uygulamalı etkinlikleir kapsamında MART ayı içerinde 12 Mart ve 18 Mart temelaı çalışmalarımızı öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirdil.

Mrt

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma gününde okulumuz 4-B sınıfın güzel bir program hazırladı. Öğrencilerimizi biribirnde güzel ve anlamlı kısa tiyatro gösterileir ile izlşeyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Biribirinden güzel gösteriler veliler tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Mrt

eğerler kulübümüz danışman öğretmen Ahmet Volkan GÜRLER rehberliğinde kasım ayında belirleriği sorumlulukları yeriine getirdi.Mart ayı için belirlenen 'SABIR' temalı çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz hem değerlerini öğrenirken hemde eğlenmeye devam ettiler.

Mrt

Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvasına beş alanda katılım sağladık. Turnuvayı 3 birincilik ve 2 ikincilik ile tamamlayarak büyük bir başarıya imza attık.

Yusuf Murtaza BOSTANCI - KÜRE(İlçe Birincisi)

Nehir Ela KARTAL- PENTAGO(İlçe Birincisi)

Asaf Kayra ATEŞ - MANGALA(İlçe Birincisi)

Defne GÜLTEKİN- QBİTZ(İlçe İkincisi)

Nisa ÇAPAN-EQUİLİBRİO-(İlçe İkincisi)

Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Ayrıca öğrencilerimizi yatışmaya hazırlayan Akıl Zeka Oyunları okul koordinatörümüzü Fatih KABAL öğretmenimize teşekkür ederiz. Birlikte nice başarılar yaşamayı temenni ederiz.

Ock

Çorum Valiliği ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürütüldüğü 'Başarmaya Hazırım' projesi okulumuz 3. sınıf öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve velileri tarafından tum hızıyla uygulanmaya devam ediyor.

Ara

Değerler kulübümüz danışman öğretmen Ahmet Volkan GÜRLER rehberliğinde kasım ayında belirleriği sorumlulukları yeriine getirdi.Kasım ayı için belirlenen 'SORUMLULUK' ve 'ÖZDENETİM' temalı çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz hem değerlerini öğrenirken hemde eğlenmeye devam ettiler.

Haz

Geri Dönüşüme Merhaba e twinning projemiz ile Kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasını amaçlayan ve meydana gelen atık miktarının azaltılmasını ilke edindik. Projemizde öğrencilerimiz ile ekolojik dengeyi korumanın önemini kavramayı amaç edindik. Ayrıca doğanın önemi ve doğal kaynaklarımızın korunmasını ve  tasarruf, atık, geri dönüşümkonularında farkındalık kazanmaları hedeflenmiştir.

Projenin Amaçları ve Hedefleri

1-Atık miktarını azaltarak çöp işlemlerinde kolaylık sağlar.

2-Geri dönüşüm kavratmak

3-Tasarrufun önemi kavratmak ve uygulatmak.

4-Çöp ve atıkların özelliklerini kavratmak.

5-Daha temiz ve yaşanılır bir dünya oluşturmak.

Öğrencilerimiz ile birlikte hem eğlendiğimiz hem öğrendiğimiz projemizi Okul Müdürü Salih YILMAZ ve sınıf öğretmeni Tuğba HAYDA üyeliğinde gerçekleştirilmiştir.

Geri dönüşüm önemini kavrayan öğrencilerimiz artık daha duyalı ve daha bilinçli birer birey oldular. Ayrıca Geri Dönüşüme Merhaba projemiz 4 farklı ülkeden TÜRKİYE(10), ROMANYA(5),AZERBAYCAN(3),ARNAVUTLUK(3) olmak üzere 19 üyeden oluşmaktadır.Projemizin hdef kitle yaş aralığı 6-16 yaştır.Projemiz Biyolaji, Çevre Eğitimi ve Ev Ekonomsi konusunda bilinçli bireyler yetiştirmeyi ilke edinmektedir.

Haz

Okulumuz 3/C Sınıfı sınıf öğretmenleri Sibel ŞİMŞEK eşliğinde yoğun ve yorucu geçen bir eğitim öğretim yılının yorgunluğunu Çorum Müzesi ve Çorumminia'yı gezerek attılar. Öğrencilerimiz Çorum Müzesinde tarihe yolculuk yaptılar. Çorumminia yı gezen öğrencilerimiz hem eğlendiler hem öğrenciler.

May

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi  kapsamında Değerler Kulübü öğrencileri danışman öğretmenleri Ülkü Kübra TÜZÜN ile birlikte sokak hayvanlarını unutmadılar. Öğrencilerimiz hazırladıkları kedi ve köpek mamalarını ilçemizde çeşitli yerlrine bıraktılar.

Nis

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi (ÇEDES) kapsamında Değerler Kulübü öğrencileri danışman öğretmenleri Ülkü Kübra TÜZÜN ile birlikte ramazan kolisi hazırladı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıdı.

Mrt

59. Kütüphaneler Haftası İskilip’te coşkuyla kutlandı. Azmimilli İlkokulu tarafından hazırlanan programla kutlandı. Programa ilçe protokolün yanı sıra öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. Program okul müdürü Salih YILMAZ’ın günün anlam  ve önemini belirten konuşması ile başladı. Yılmaz konuşmasında kütüphanelerin öneminde bahsederken kütüphaneleri yaşamımızın vaz geçilmez bir parçası yapmaya devam etmeliyiz ve çocuklarımıza kütüphane sevgisi vermenin gerektiğinden bahsetti. Daha sonra minik öğrencilerin birbirinden güzel gösteriler salondakilerin büyük beğenisi ile izlendi.